söndag 16 december 2012

Ny ryggsäck!

Det finns planer för jämtland nu. Och det är en vintertur som gäller.
Och då räcker tyvärr inte min 38L stora Osprey Atmos till för all utrustning.

Så jag kollade runt under ett par veckor och det slutade till slut med att jag slog till på en Osprey Kestrel 58.

Har ännu inte tagit den till skogs men planen är att den får känna på den nästa helg då jag tänkte ta mig en liten övernattningstur någonstans i krokarna.

Osprey Kestrel 58L - 1800g
Har hittils enbart provpackat ryggsäcken med lite vinterutrustning och rent utrymmesmässigt verkar det inte vara några som helst problem att få ner alla grejer som jag skulle behöva för ändamålet. Även vikten för min vinterpackning verkar hamna inom gränserna för vad som är rekommenderat för ryggsäcken. Med mat för fem dagar (beräknat 5kg) och 3L vatten kommer jag upp i cirka 18kg totalvikt i ryggan. Vilket är i överkant för vad jag egentligen vill släpa på men i nuläget får det funka.
Det är framförallt min 2kg tunga syntetsovsäck som drar upp vikten. Men den klarar enbart cirka -5 så skulle det bli kyligt på riktigt planerar jag att komplettera med min Marmot Never Summer sovsäck som den ligger runt kilot. Utöver det tar jag med både mitt liggunderlag för sommarbruk samt ett från clas ohlsson som jag vet klarar iallafall ett par minus. Detta kombinerat med mitt korta Neoair. Så det är mycket kaka på kaka men så får det bli nu när jag har vad jag har.

Det är många av sakerna jag tänkt ha med mig som kan visa sig vara overkill men det återstår att se. Hoppas på en rejäl gäng minusgrader till helgen men där lär jag väl bli besviken. Skulle inte förvåna mig om jag fick 4 plusgrader och regn.

Eftersom Jämtlandsturen inte skall ske solo behöver jag (vi) ett större tält än det jag har idag (Golite Eden 1). Så därför beställde jag för ett par veckor sedan ett Golite Shangrila 3 från Golite själva i USA. Detta anlände till Sverige i fredags så förhoppningsvis plockar jag upp detta imorgon måndag. Och kanske eventuellt tar med det ut i helgen och kör ett första test.

Spänning, förväntan och lycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar