lördag 25 februari 2012

En jacka.

I mitt senaste inlägg var det snack om ett par olika dunjackor. Jag har efter detta fortsatt fundera och leta, till slut bestämde jag mig för att priset för samtliga av Rabs jackor i nuläget är för mycket. Jag var på jakt efter en jacka som skulle klara några minus men utan allt för hög vikt i packningen, men jag ville också ha en jacka jag kunde använda till vardags i urban miljö.

Marmot Ama Dablam - 495g
Det kommer i framtiden antagligen bli en "Inifinity", eller något tjockare. Men i dagsläget avvaktade jag alltså.
Istället slog jag till på Addnatures sportlovskampanj och köpte mig en "Marmot Ama Dablam". Har inte hårdtestat den ännu men första intrycket är fantastiskt bra! Dom riktiga minusgraderna vi haft i göteborgsområdet senaste veckorna (typ två) försvann ungefär samma dag som jag klickade på köp. Antagligen kommer vi inte se någon mer (riktig) vinter denna omgång utan jag lär få vänta tills nästa omgång.
Jackan klarade hursomhelst att hålla mig väldigt varm tillsammans med enbart t-shirt i cirka -2 grader. Så jag tänker mig att tillsammans med något baslager av bättre kvalité än en bomullstshirt samt kanske ett mellanlager typ fleece, lär jag klara mig ner till ett par minusgrader till utan problem. Precis det jag förväntat mig av jackan alltså.

Jackan väger 495 gram vilket är en rimlig vikt för vad jag betalat och vad jag ska ha den till. Har tittat på andra jackor som vägt mindre och givit mer värme, men det har också inneburit ett betydligt högre pris och klenare material yttermaterial. Vilket oroar mig när det kommer till vardagsanvändandet. Så fort andra människor är i närheten går saker sönder.

Jackan kostar retail runt $225 (ca 1600kr) på marmots hemsida men då är ingen frakt inräknad (vilket krävs vid köp från andra sidan jorden). Addnature tar normalt sett 2000 kr för jackan och kampanjpriset låg nu på 1395. Helst hade jag inte velat lägga mer än en tusenlapp i dagsläget, men efter att ha suttit i flera veckor och letat fram och tillbaka fick jag tillslut slå till på något och slut grubbla. Jag har en tendens att grubbla lite väl länge över dom flesta av mina köp. Ibland går jag dock helt ifrån det här och kastar 300 kr på en jättestor plansch med dinosaurier och laservapen. Men det berättar jag mer om när den anländer.


Jag blev så glad att jag drack the.
Mina fotleder repar sig mer och mer vilket gläder mig nåt otroligt. Detsamma gäller handleden. Tog mig en liten testtur för två helger sedan som innebar både lättare klättring och lite vandring i skogen. Inga känningar i varken hand eller fotled!1 kommentar: